Natuurlijk Mos

Mos is helemaal hip en dit zien we dan ook veel terug bij bedrijven. Het geeft een ruimte meteen een groene en natuurlijke uitstraling en is ook nog eens onderhoudsvrij. Ideaal toch?  Tijdens onze projecten maken we ook veel gebruik van prachtige mos eye-catchers, variërend van hele moswanden tot logo’s en letters. Met mos is er voor iedereen iets wils en allerlei combinaties zijn mogelijk.

Algemene informatie:

  • Het mos is alleen geschikt voor binnen gebruik.
  • Al het mos is onderhoudsvrij en hoeft dus niet besproeid te worden met water of andere vloeistoffen.
  • Mos behoud lange tijd zijn kleur, maar zal op den duur mogelijk iets verkleuren en veel zonlicht kan zorgen voor snellere verkleuring.
  • Mos geurt van nature en de geur zal geleidelijk afnemen, deze geur is verder onschadelijk
  • Mos is een natuurproduct en heeft daarom altijd kleurnuances
  • Wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte lager dan 30% is dan kan het mos tijdelijk wat stugger en droger worden. Wanneer het vochtgehalte weer stijgt, zal het mos vanzelf weer zacht en soepel worden.

 

Waarom Mos?

Naast dat de mos decoratie er natuurlijk prachtig uit ziet, heeft het mos ook vele voordelen. Zo zorgen grotere mos elementen bijvoorbeeld voor een betere akoestiek, is het mos onderhoudsvriendelijk en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos! Het mos is geïmpregneerd waardoor het mos zacht aanvoelt en mooi groen blijft, zonder dat het water nodig heeft. Het mos voedt zichzelf met vocht uit de omgeving waardoor het mooi en soepel blijft. Indien de luchtvochtigheid zeer laag is (onder de 30%), dan zal het mos minder zacht en flexibel worden, maar in wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte weer toeneemt, zal dit vanzelf weer herstellen.